czwartek, 23 lutego 2012

surowe marynowane brokuły z "ryżem" i grzybkami



-pęczek brokułów
-1 marchewka
-pasternaki zwyczajne
-1 grzyb portobelo
na marynatę:
1/4 szklanka oliwy z oliwek
2 łyżki sosy sojowego (nama shoyu)
1 łyżka agawe

1. poszatkować pasternak na drobne kawałeczki w robicie kuchennym. (tak by wyglądał jak ryż)




2.Pokroić marchewke w długie paseczki i wrzucić do miski z pasternakiem.




3. Pokroic portobelo na plastry i wrzucic do miseczki z brokułami, po czym zalać wszystko marynatą i odstawić na 10-15 minut.














4. Po 10-15 minutach wrzucić brokuły i portobelo do "ryżu" z marchewką i wszytko razem wymieszać.
dodać szczypte miłości i gotowe:)


przepis zaczerpnięty z : rawmazing.com