wtorek, 24 kwietnia 2012

przykładowe menu z książki 801010

 Kochani prosiliście mnie w emailach bym opisała wam przykładowy dzień na 801010 więc  wrzucam  tutaj menu  podane przez Dr Graham w jego książce. 




DZIEŃ PIERWSZY

ŚNIADANIE:

1/2 kilograma bananów
2 daktyle
2 łyżki surowego karobu

Większość bananów pokroić w plasterki i wrzucić do miski.  Zostawić jednego banana i wrzucić go do blendera razem z daktylami i karobem, wymieszac na takie bananowe mleko i polać nim banany w miseczce.


LUNCH:

1 kilogram bananów

Wszystkie banany zblendować z wodą (ilość wody dowolna w zależności od tego jaka chcecie uzyskać konsystencję)  i wypic ze smakiem:)


OBIAD:

pierwsze danie: (ANANASOWO-TRUSKAWKOWY SZEJK)
225 gram  truskawek
225 gram ananasa

wszystko razem zblendować i jeść ze smakiem:)

drugie danie: (TRUSKAWKOWO-PAPRYKOWA ZUPKA)
1/2 kilograma truskawek
1/2 papryki (żółta na przykład)
1 główka sałaty rzymskiej

wrzucić wszystko do blendera z odrobiną wody i wypić ze smakiem


trzecie danie: TRUSKAWKOWA SAŁATKA
1/2 kilo sałaty rzymskiej
225 gram truskawek
1/4 papryki

pokroić sałatę i wrzucić do miseczki a truskawki zblendować z papryką  na dresing i polać nim sałatę.



Według obliczeń Grahama ten jadłospis zawiera 1951 kalorii z czego 89% pochodzi z  węglowodanów, 7% z białka i 4% z tłuszczu.


DZIEŃ DRUGI:


ŚNIADANIE:

0.680 kg winogron

LUNCH:
1/2 kg bananów
1/2 kg fig

wszystko razem zblendować z wodą (ilość wody zależy od tego jaką konsystencje chcecie uzyskać:)

OBIAD:

Pierwsze danie:
2 kubki soku pomarańczowego
1 kubek soku z granatów

Drugie danie: ZUPA OGÓRKOWA
225 gram ogórka
225 gram pomodorów
225 gram papryki

wszystko razem zblendować i wypić /zjeść ze smakiem:)


Trzecie danie: SAŁATKA OGÓRKOWO-PISTACJOWA
1/2 kg sałaty
225 gram pomidorów
225 gram ogórków
28 gram pistacji

Pokroić pomidory , sałatę i połowę górka i wrzucić do miseczki. Druga połowę ogórka zblendować z pistacjami na dresing i polać nim sałatę.


kalorie z całego dnia to 2026 z czego 84% pochodzi z węglowodanów, 7% z białka i 9% z tłuszczu