Kochani prosiliście mnie w emailach bym opisała wam przykładowy dzień na 801010 więc wrzucam tutaj menu podane przez Dr Graham w jego książce.
DZIEŃ PIERWSZY
ŚNIADANIE:
1/2 kilograma bananów
2 daktyle
2 łyżki surowego karobu
Większość bananów pokroić w plasterki i wrzucić do miski. Zostawić jednego banana i wrzucić go do blendera razem z daktylami i karobem, wymieszac na takie bananowe mleko i polać nim banany w miseczce.
LUNCH:
1 kilogram bananów
Wszystkie banany zblendować z wodą (ilość wody dowolna w zależności od tego jaka chcecie uzyskać konsystencję) i wypic ze smakiem:)
OBIAD:
pierwsze danie: (ANANASOWO-TRUSKAWKOWY SZEJK)
225 gram truskawek
225 gram ananasa
wszystko razem zblendować i jeść ze smakiem:)
drugie danie: (TRUSKAWKOWO-PAPRYKOWA ZUPKA)
1/2 kilograma truskawek
1/2 papryki (żółta na przykład)
1 główka sałaty rzymskiej
wrzucić wszystko do blendera z odrobiną wody i wypić ze smakiem
trzecie danie: TRUSKAWKOWA SAŁATKA
1/2 kilo sałaty rzymskiej
225 gram truskawek
1/4 papryki
pokroić sałatę i wrzucić do miseczki a truskawki zblendować z papryką na dresing i polać nim sałatę.
Według obliczeń Grahama ten jadłospis zawiera 1951 kalorii z czego 89% pochodzi z węglowodanów, 7% z białka i 4% z tłuszczu.
DZIEŃ DRUGI:
ŚNIADANIE:
0.680 kg winogron
LUNCH:
1/2 kg bananów
1/2 kg fig
wszystko razem zblendować z wodą (ilość wody zależy od tego jaką konsystencje chcecie uzyskać:)
OBIAD:
Pierwsze danie:
2 kubki soku pomarańczowego
1 kubek soku z granatów
Drugie danie: ZUPA OGÓRKOWA
225 gram ogórka
225 gram pomodorów
225 gram papryki
wszystko razem zblendować i wypić /zjeść ze smakiem:)
Trzecie danie: SAŁATKA OGÓRKOWO-PISTACJOWA
1/2 kg sałaty
225 gram pomidorów
225 gram ogórków
28 gram pistacji
Pokroić pomidory , sałatę i połowę górka i wrzucić do miseczki. Druga połowę ogórka zblendować z pistacjami na dresing i polać nim sałatę.
kalorie z całego dnia to 2026 z czego 84% pochodzi z węglowodanów, 7% z białka i 9% z tłuszczu
DZIEŃ PIERWSZY
ŚNIADANIE:
1/2 kilograma bananów
2 daktyle
2 łyżki surowego karobu
Większość bananów pokroić w plasterki i wrzucić do miski. Zostawić jednego banana i wrzucić go do blendera razem z daktylami i karobem, wymieszac na takie bananowe mleko i polać nim banany w miseczce.
LUNCH:
1 kilogram bananów
Wszystkie banany zblendować z wodą (ilość wody dowolna w zależności od tego jaka chcecie uzyskać konsystencję) i wypic ze smakiem:)
OBIAD:
pierwsze danie: (ANANASOWO-TRUSKAWKOWY SZEJK)
225 gram truskawek
225 gram ananasa
wszystko razem zblendować i jeść ze smakiem:)
drugie danie: (TRUSKAWKOWO-PAPRYKOWA ZUPKA)
1/2 kilograma truskawek
1/2 papryki (żółta na przykład)
1 główka sałaty rzymskiej
wrzucić wszystko do blendera z odrobiną wody i wypić ze smakiem
trzecie danie: TRUSKAWKOWA SAŁATKA
1/2 kilo sałaty rzymskiej
225 gram truskawek
1/4 papryki
pokroić sałatę i wrzucić do miseczki a truskawki zblendować z papryką na dresing i polać nim sałatę.
Według obliczeń Grahama ten jadłospis zawiera 1951 kalorii z czego 89% pochodzi z węglowodanów, 7% z białka i 4% z tłuszczu.
DZIEŃ DRUGI:
ŚNIADANIE:
0.680 kg winogron
LUNCH:
1/2 kg bananów
1/2 kg fig
wszystko razem zblendować z wodą (ilość wody zależy od tego jaką konsystencje chcecie uzyskać:)
OBIAD:
Pierwsze danie:
2 kubki soku pomarańczowego
1 kubek soku z granatów
Drugie danie: ZUPA OGÓRKOWA
225 gram ogórka
225 gram pomodorów
225 gram papryki
wszystko razem zblendować i wypić /zjeść ze smakiem:)
Trzecie danie: SAŁATKA OGÓRKOWO-PISTACJOWA
1/2 kg sałaty
225 gram pomidorów
225 gram ogórków
28 gram pistacji
Pokroić pomidory , sałatę i połowę górka i wrzucić do miseczki. Druga połowę ogórka zblendować z pistacjami na dresing i polać nim sałatę.
kalorie z całego dnia to 2026 z czego 84% pochodzi z węglowodanów, 7% z białka i 9% z tłuszczu