niedziela, 11 lipca 2010

Flax Seed Crackers (krakersy z siemienia lnianego)


 przepis ten został mi ofiarowany w Teksasie:)))) podczas lekcji " gotowania" ENJOY<3
3 kubki siemienia lnianego
1 1/2 kubka pestek słonecznika
1/ 1/2 kubka pestek z dyni
1 1/2  ziaren sezamu

 wykonanie : moczyć wszytkie nasiona przez noc , około 8 godzin. Następnie odsączyć wodę z wszytkich nasion. Z siemienia lnianego zrobi się taka papka jakby galaretka , nie przejmujcie się , tak ma być:) Wrzucić wszytkie składniki do dużej miski i wymieszac z bardzo drobno pokrojonymi lub zmiksowanymi w blenderze:
3 ząbkami czosnku
2 łodygami selera
1/2 czerwonej papryki
1/2 łyżeczkami   pieprzu cayenne
1/2 cebulki
2 1/2 łyżkami  stołowymi  DULSE lub 1 soli morskiej
1/2 kubkiem pietruszki
szczyptą miłości:)
Wszystko to razem wymieszać , potem nakładac za pomocą łyzki stołowej na tacki dehydratora i uformować ksztalt jaki wam odpowiada: kwadratowy trójkątny lub okrągły:)) . Pozostawić w dehydratorze na około 2 dni w temperaturze nie wyższej niż 40.6 °C lub 105 °F