Migdałowy humus
( przepis z książki Davida Wolfa " The Sunfood Diet"
2 kubki migdałów ( moczonych wcześniej w wodzie przez około 6 godzin)
4-6 plastrów suszonych pomidorów (moczonych w wcześniej w wodzie przez około godzinę)
1 ząbek czosnku
2-3 łyżki ziaren sezamu( mozczonych wcześniej w wodzie przez około 2 godziny)
2-3 łyzki oliwy z oliwek
sok z 2 lub 3 wyciśniętych cytryn (do smaku)
szczypta soli morskiej
jeśli jest taka mozliwość można dodać kilka liści świerzej bazylii i oregano
szczypta miłości <3
wszystko razem zblendować w robocie kuchennym i podawać z czym tylko dusza zapragnie:) pyszota , uważajcie jednak kochani bo mimo , że jest to przepyszne jest to również ciężkie do strawienia dość kaloryczne przez wysoką zawartość tłuszczu. Dlatego polecam ten smakołyk na okazje specjalne raczej niż na codzienną przekąskę. Buziaki<3