poniedziałek, 26 kwietnia 2010

GAZPACZO


GAZPACZO

1 / 2 szklanki 
 / 4 szklanki oliwy z oliwek extra virgin 
5 dużych dojrzałych pomidorów  
1 średnia papryką
 2 ząbki czosnku lub ostry pieprz do smaku 
3/4 daktyle1 / 4 szklanki soku z cytryny 
1 pęczek świeżej bazylii 
1 / 2 łyżeczki soli morskiej (opcjonalnie)
Zmiksowac wszytko w miokserze az uzyska  konstystencje zupy poczym  wlać  gotowe gazpacho do miski
natsepnie pokroic w kosteczke :
 

1 duże awokado 
1 średnia papryka 
5 lodyg selera
 
poczym dodac pokrojone warzywa do gazpacho.
Wymieszać wszystkie składniki w misce, posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
Porcja dla 6 osob