-1 kubeczek migdałów
-1/2 kubeczka pestek słonecznika
- łyżka stołowa kurkumy ( tumeric)
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1/4 szklaneczki wody
WSZYSTKO RAZEM WRZUCIĆ DO ROBOTA KUCHENNEGO I ZMIELIC NA PAPKĘ, TAKA Z GRUDKAMI :)
Pico de gallo:
1 pomidorek
garść kolendry (cilantro)
garść szczypiorku
MIESZAMY PICO DE GALLO Z MASĄ "JAJECZNĄ" AŻ UZYSKAMY JEDNOLITĄ KONSYSTENCJĘ I PIĘKNE KOLORY CZERWIENI ŻÓŁCI I ZIELENI...
PYSZNE GDY SERWOWANE NA TALERZU POKRYTYM ZIELENINKĄ SKROPIONĄ OLIWĄ Z OLIWEK I CYTRYNKĄ
A! NIE ZAPOMNIJCIE PROSZĘ O SZCZYPCIE MIŁOŚCI I NIE ŻAŁUJCIE, SYPNIJCIE JEJ TAM TROSZKĘ EKSTRA :))