czwartek, 2 lutego 2012

raw tydzień dzień 7


ŚNIADANIE:


szejk:
2 banany
1/3 awokado
2 daktyle 1 cm imbiru
1 szklanka wody
szczypta miłości





SOCZEK BURACZKOWO-JABŁKOWY
1 jabłko
1/2 buraka
3 marchewki
1/2 cytryny ze skórką


LUNCH:


sałatka owocowa:
3 pomarańcze
1/2 kubeczka jagód (tak tak wiem , jestem szczęściarą mam tu w zimie pyszne jagódki)
1 granat ( tak GRANATY też !!!:)


szejk:
banan 
jabłko
3 liście jarmużu
1 buraka liściowego (boćwina)

1/4 awokado
1 pomarańcza 
szklanka wody

 






 OBIAD: (zrobiony w pracy bo w domu niestety nie mam gazu i nie mam jak  gotować:)



warzywa na parze z fasolką i tahini dressingiem
kilka kwiatków brokuła
kilka liści jarmużu
2 duże marchewki
1/2 kubeczka fasolki zwykłej
1  duży słodki ziemniak
 1 łyżka arame (wodorosty)

dressing:
1/4 kubka soku z cytrynki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki tahini ( zblendowane ziarna sezamu)
1 łyżka sosu sojowego
1/4 szkalnki wody
1 ząbek czosnku
szczypta soli morskiej i czarnego pieprzu





KOLACJA:
sok zielony:
szpinak, seler, pietruszka, salata rzymska, ogórek

Przekąski
2 zielone jabłka