kochani dziś bardzo proste menu. Po pierwsze miałam zabiegany dzień a po drugie to raz w tygodniu staram się mieć cały dzień na napojach (sokach i szejkach). Dlatego dziś mam tylko jedną potrawę a reszta napoje:)
ŚNIADANIE:
szejk:
-banan
-garść jagód
-2 daktyle
-3 liście jarmużu
-szkalnka wody
-szczypta miłości
LUNCH:)
SOCZEK:
kochani czasu nie było na zrobienie ale udało mi się kupic na mieście soczek z :
selera, szpinaku, sałaty, pietruszki i ogórka- pyszotka!!! Dla tych co mają trudności z wypiciem samej zieleninki polecam dodanie jabłka lub marchewki.
zdjęcia nie najlepsze bo było bardzo ciemno i telefon nie najlepiej sie spisał, także ja wyglądam troszke jak kosmita:)))
2 jabłka
1 banan
1mango wszystko zjedzone w postaci w jakiej jest ponieważ nie było nawet czasu by sałatke owocowa zrobic:)
OBIAD:
SUROWE TABOULI:
2 pęczki pietruszki
1 pomidor pokrojony w kostkę lub 1/2 kubka pomidorków koktajlowych
1/2 zmielonych w młynku do kawy lub robocie kuchennym migdałów (wcześniej należy je namoczyć w wodzie przez okołon 4-6 godz)
1/3 kubka pokrojonej w drobną kostkę cebulki
Dresing:
sok z jednej cytryny
1/3 kubka oliwy z oliwek
szczypta soli morksiej
2-3 ząbki czosnku
wszystko razem zblendować aż do uzyskania konsystencji dresingu
KOLACJA:
SZEJK:
3 liście buraka liściowego
2 jabłka
1 banan
1 daktyl
PRZEKĄSKI:
2 pomarańcze
2 jablka
ŚNIADANIE:
szejk:
-banan
-garść jagód
-2 daktyle
-3 liście jarmużu
-szkalnka wody
-szczypta miłości
LUNCH:)
SOCZEK:
kochani czasu nie było na zrobienie ale udało mi się kupic na mieście soczek z :
selera, szpinaku, sałaty, pietruszki i ogórka- pyszotka!!! Dla tych co mają trudności z wypiciem samej zieleninki polecam dodanie jabłka lub marchewki.
zdjęcia nie najlepsze bo było bardzo ciemno i telefon nie najlepiej sie spisał, także ja wyglądam troszke jak kosmita:)))
2 jabłka
1 banan
1mango wszystko zjedzone w postaci w jakiej jest ponieważ nie było nawet czasu by sałatke owocowa zrobic:)
OBIAD:
SUROWE TABOULI:
2 pęczki pietruszki
1 pomidor pokrojony w kostkę lub 1/2 kubka pomidorków koktajlowych
1/2 zmielonych w młynku do kawy lub robocie kuchennym migdałów (wcześniej należy je namoczyć w wodzie przez okołon 4-6 godz)
1/3 kubka pokrojonej w drobną kostkę cebulki
Dresing:
sok z jednej cytryny
1/3 kubka oliwy z oliwek
szczypta soli morksiej
2-3 ząbki czosnku
wszystko razem zblendować aż do uzyskania konsystencji dresingu
KOLACJA:
SZEJK:
3 liście buraka liściowego
2 jabłka
1 banan
1 daktyl
PRZEKĄSKI:
2 pomarańcze
2 jablka